RANDEVU ALIN
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
HAKKINDA

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları

 

Pediatri olarak da bilinen çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, doğumdan ergenliğe kadar uzanan süreç içinde yer alan bireylerin tanı, takip ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. 0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir. Bu süreçte yapılan rutin muayenelerde bebeklerin boy, kilo, beslenme ve benzeri gelişiminin yanı sıra günlük yaşam becerilerinin, ifade ve anlamalarının gelişimi, nörolojik ve psikolojik gelişimleri gibi pek çok süreç kontrol ve takip edilir. Henüz iletişim becerisi gelişmemiş bebeklerin hastalıklarının zorlu tanı ve tedavisi ile ilgilenen hekimler, çocukluk döneminde bulunan bireylerin muayenelerini ise onların psikolojilerini göz önünde bulundurularak yapar.

Genel pediatri nedir?

0-18 yaş arasındaki bireylerin gelişimlerini incelemek, hastalıklarını teşhis ve tedavi etmekten sorumlu alandır.

Gelişimsel pediatri nedir?

0-18 yaş arasındaki bireylerin gelişimsel sorunlarının değerlendirilmesi, tanı ve tedavilerinin gerçekleştirilmesi, gerekirse çocuk sağlığında farklı bilim dallarına yönlendirilmesini içeren bir alandır.

Sosyal pediatri nedir?

0-18 yaş arasındaki bireylerin sağlıklı yaşam yolculuklarını destekleyen sosyal pediatri, klasik hastalıkların incelenmesinin yanında koruyucu ve geliştirici bir pediatri alanıdır.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri 6 yıl tıp fakültesi eğitimi aldıktan sonra 4 yıl da pediatri bölümünde ihtisas yaparlar. Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünün pek çok yan dalı da mevcuttur. Bu dallarda uzmanlaşan pediatristler, ek eğitim sürecinden geçerler. Bölümde pediatri hemşireliği, bebek bakım hemşireliği hizmetleri de bulunmaktadır. Bölüm, pediatri dünyası içindeki güncel gelişmeleri takip ederek bir pediatri akademisi düzeyinde çalışmalar yürütmektedir.

BİRİM DOKTORLARIMIZ
HANGİ HASTANELERDE?